Cuvantul PF TEoctist la Sfintirea Seminarului Teologic Liceal Ortodox de la Manastirea Ratesti

Prea Sfintiei Sale,

Prea Sfintitului EPIFANIE,

Episcopul Buzaului Si Vrancei

PREA SFINTIA VOASTRA,

Episcopia Buzaului si Vrancei traieste astazi la Manastirea Ratesti inca o zi de bucurie sfanta si sfintitoare de suflete. Prin purtarea de grija si vrednicia Prea Sfintiei Voastre, cu osardia colaboratorilor, cu sprijinul multor drept-maritori crestini si prin inaltatoarea slujba de sfintire, Manastirea Ratesti primeste astazi binecuvantarea lui Dumnezeu spre bun-inceput de slujire monahala.

Dar aceasta zi inseamna si o bucurie a intregii noastre Biserici intru praznuirea Sfantului Epifanie, ocrotitorul duhovnicesc al Prea Sfintiei Voastre, prin numele pe care il purtati.

De aceea, Ne adaugam si noi cu bucurie tuturor celor prezenti astazi in aceasta vatra de traire monahala, pentru a plini comuniunea de dragoste in Hristos Domnul Cel inviat si pentru a Va exprima pretuirea noastra. De la primele ?buchii ale credintei?, primite in casa parintilor, pana la desavarsirea studiilor teologice, ati aratat nu numai o neobosita ravna la invatatura, ci si frumoase virtuti ce V-au apropiat, treapta cu treapta, ?cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste?, de slujirea Lui. Asa ati ramas, in toate demnitatile la care Biserica V-a chemat, de-a lungul timpului, iar anii de pastorire la Buzau marturisesc o neincetata crestere a vietii duhovnicesti in aceasta eparhie. Vredniciilor plinirilor de la Buzau si din eparhie se adauga neincetat, in ultima vreme: scoli de teologie, cultura teologica, multa grija in formarea clerului, in pastorirea credinciosilor, in restaurarea locasurilor sfinte, biserici si manastiri, pentru asistenta sociala si presa bisericeasca, toate acestea facand cinste ierarhului, fiilor acestei episcopii si intregii noastre Biserici.

Pentru toate acestea Va aratam pretuirea Noastra, exprimata prin reprezentantul nostru, Prea Sfintitul Episcop Vicar Patriarhal Vincentiu Ploiesteanul, Secretarul Sfantului Sinod, rugand pe Bunul Dumnezeu sa Va daruiasca ani multi, intru sanatate si aceeasi vrednica slujire arhiereasca.

Cu frateasca dragoste si imbratisare, adaugam un calduros Intru multi ani!, iar tuturor celor prezenti binecuvantarea noastra parinteasca si traditionalul:

HRISTOS A INVIAT!

T E O C T I S T

ARHIEPISCOP AL BUCURESTILOR,

MITROPOLIT AL MUNTENIEI SI DOBROGEI,

LOCTIITOR AL CEZAREEI CAPADOCIEI SI

PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMANE

Comentarii Facebook


Știri recente