Cuvântul ÎPS Andrei cu ocazia primirii Patriarhului României la Alba Iulia

Cuvântul Înaltpreasfințitului Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului cu ocazia primirii Patriarhului României la Alba Iulia, sâmbătă, 4 iunie 2011:

„Preafericirea voastră vă mulțumim că ați răspuns invitației noastre și ați venit să patronați această sărbătoare.

Este dovada de multă dragoste ce o aveți față de noi, pentru că în anul acesta, și cu momente de bucurie și cu momente de tristețe, pe care le-am petrecut, ne-ați fost mereu aproape.

Veniți să patronați această sărbătoare, într-o duminică ce nu-i lipsită de importanță. Este Duminica în care noi ne aducem aminte de Sinodul întâi Ecumenic. Atunci sfântul împărat Constantin i-a adunat pe episcopii ortodocși din toată lumea. Acum preafericirea voastră ne adunați pe noi vlădicii din toată țara, ca să fim părtași bucuriei momentului și să îi urăm ÎPS Irineu o păstorire frumoasă și să se bucure de aceeași dragoste a clerului și credincioșilor de care ne-am bucurat și înaintașii dânsului.

Vă mulțumim mult și locul în care se petrece această întronizare nu este unul oricare, pentru că Alba Iulia este un simbol. Simbol pentru toată România, simbolul unității spirituale, simbolul unității naționale și, în vremuri când toate aceste valori s-ar părea că mai pălesc, e foarte importantă adunarea noastră la Alba Iulia și cu atât mai mult cu cât întâi stătătorul bisericii noastre o patronează.

În calitate de locțiitor de arhiepiscop de Alba Iulia, până mâine, vă zicem bine ați venit, și vă cerem rugăciunile și binecuvântarea pentru ÎPS Irineu, pentru noi pentru toți și mai ales pentru clerul și credincioșii drept credincioși din această eparhie.”

Comentarii Facebook


Știri recente