Curtea Constituțională în vizită la Patriarhia Română

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În ziua de 20 iunie 2012, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit vizita membrilor Curții Constituționale a României la împlinirea a 20 de ani de existență și de activitate a acestei instituții fundamentale a Statului Român, precum și a o 100 de ani de la afirmarea controlului constituționalității legilor din România.

Cu acest prilej, Patriarhul României a adresat judecătorilor Curții Constituționale un mesaj de binecuvântare și felicitare în care a subliniat rolul și importanța acestei instituții, „garantul supremației Constituției„, legea fundamentală care exprimă voința poporului și asigură buna funcționare a statului de drept.

În acest context, Preafericirea Sa a apreciat faptul că „într-o societate democratică, Curtea Constituțională are îndatorirea de a veghea la promovarea unei legislații care unește libertatea cu responsabilitatea pentru binele societății românești. În acest sens, justiția și Biserica pot contribui, fiecare potrivit propriilor competențe, la însănătoșirea morală și socială a poporului român„.

În continuare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat Ordinul Sfinții Împărați Constantin și Elena al Patriarhiei Române judecătorilor Curții Constituționale ca semn de prețuire și apreciere a activităților prezente și ca semn de încurajare pentru activitățile viitoare. Tot ca semn de prețuire, a fost acordată Diploma de onoare Sfântul Apostol Andrei – Ocrotitorul României a Patriarhiei Române colaboratorilor, magistrați asistenți șefi din cadrul Curții Constituționale.

În numele judecătorilor Curții Constituționale, domnul președinte Augustin Zăgrean a mulțumit Patriarhului României pentru distincțiile acordate și a oferit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel placheta aniversară emisă de Curtea Constituțională a României cu prilejul împlinirii a 20 de ani de existență și activitate a acestei instituții .

Comentarii Facebook


Știri recente