Cursurile Centrului pentru Formare Continuă Dumitru Stăniloae

În perioada 10-12 decembrie 2012, la Timișoara, în cadrul proiectului FORTE – Formare Trainică pentru Parteneriat Social se desfășoară o noua sesiune a cursului Managementul serviciilor social-filantropice, derulat de specialiștii Centrului pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae”. Modulul de formare se derulează pe parcursul a trei zile de lucru și se adresează preoților și angajaților eparhiilor care doresc să dobândească informații necesare pentru înființarea unor servicii social-filantropice la nivel de parohie, protoierie sau organizație nonguvernamentală care lucrează cu binecuvântarea eparhiei, după cum ne-a relatat pr. Consilier patriarhal Dorel Moțoc, secretarul Federației Filantropia.

La finalul cursului participanții vor putea descrie etapele procesului de oferire de servicii social-filantropice și rezultatele de atins, vor putea realiza o analiză de nevoi și de resurse și vor putea descrie modalități de sprijinire social-filantropică a membrilor comunității în care activează.

De asemenea, participanții vor putea descrie principalele tipuri de beneficiari de servicii social-filantropice, arătând înțelegerea diferențelor dintre furnizarea de servicii sociale acreditate și oferirea de servicii social-filantropice neacreditate și vor avea experiența alcătuirii unui plan de înființare a unui serviciu social-filantropic.

Cursul propus de echipa proiectului FORTE folosește exemple de bune practici identificate într-o etapă anterioară a proiectului, atunci când s-a realizat evaluarea organizațională, referințe din albumul „Faptele iubirii milostive. Lucrarea instituțiilor social-filantropice înființate și administrate de Biserica Ortodoxă Română”, apărut anul acesta la Editura BASILICA, sau din alte proiecte în care Federația Filantropia este implicată.

Centrul pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” a fost înființat în cadrul Proiectului FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin POSDRU 93/3.3/S/62277 și implementat de Federația Filantropia în parteneriat cu Patriarhia Română, Instituto de Formation Integral (IFI) și SC Global Commercium Development S.R.L. Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea capacității organizaționale a Administrației Patriarhale și a 9 eparhii pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel național.

Comentarii Facebook


Știri recente