Cursuri privind prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri, în Protoieria Ploiești

La Centrul de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Prahova s-a desfășurat marți, 30 octombrie 2012, cea de a doua sesiune de formare a preoților privind prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri.

Tema, „Prevenirea și combaterea comportamentelor de tip adictiv” a fost prezentată de Doamna Aida Dima și de Domnul Inspector Mihai Postelnicul, care prin cele expuse au dorit să arate că <i>în țara noastră sunt mari probleme în rândul tinerilor și nu numai, care furați de starea de euforie ce le-o conferă consumul acestor droguri, ajung să devină dependenți să-și pună viața în pericol.</i>

„În cadrul acestei întâlniri preoții au purtat dialog cu cei doi formatori și au arătat că noi preoții, care la rându-ne formăm duhovnicește pe fiii noștri facem toate eforturile pentru a limita efectele acestui păcat. În cadrul discuțiilor, unul dintre colegi a vorbit despre rolul instituțiilor statului în a îndepărta cauza și așa s-ar diminua efectele. Noi ca slujitori ai Bisericii Neamului i-am asigurat pe cei doi formatori că întotdeauna am fost alături de cei afectați de aceste păcate, pe care i-am sfătuit duhovnicește, i-am vizitat la spital și mai mult atunci când a fost nevoie i-am ajutat și material pentru a putea trece peste această nedorită situație”, a precizat pr. Protoiereu Ștefan L. Mușat.

Cursurile se desfășoară în trei sesiuni, prima a fost în luna iulie, iar ultima va fi în luna decembrie 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente