Cursuri preoțești pentru slujitorii din Mitropolia Banatului

Până pe 10 septembrie au loc la Timișoara cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție, adresate slujitorilor sfintelor altare din Mitropolia Banatului, informează TRINITAS TV. Cursurile au debutat ieri, 30 august, cu o slujbă de Te Deum oficiată în Biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” din incinta Centrului eparhial. La deschidere a participat și Mitropolitul Banatului, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae.

„Este o ocazie deosebită pentru noi de a simți unitatea din cadrul Mitropoliei noastre a Banatului. Prezența la cursuri și examenul pe care îl veți da la sfârșit reprezintă o ocazie de a ne mărturisi credința noastră, de a mărturisi atașamentul pe care îl avem față de Biserică, dar și față de instituțiile din cadrul Mitropoliei de care aparținem”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Cursurile se desfășoară în sala de festivități a Liceului pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara și vor fi susținute de profesori ai Facultății de Teologie Ortodoxă din municipiu.

La cursuri participă 58 de preoți din Arhiepiscopia Timișoarei, Arhiepiscopia Aradului, Episcopia Caransebeșului și Episcopia Devei și Hunedoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente