Cursuri preoțești la Liceul Teologic de la Mănăstirea Rătești din județul Buzău

La Liceul Teologic Monahal „Sfântul Epifanie al Ciprului” de la Mănăstirea Rătești din județul Buzău, au loc, în această perioadă, cursurile preoțești pentru slujitorii sfintelor altare din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Săptămâna aceasta, la cursuri participă preoții din Protopopiatele Buzău III și Panciu.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele consilier Adrian Ionescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei: „Scopul principal al acestor cursuri este de a elimina orice inovații în cult și totodată de a contribui la reîmprospătarea și îmbogățirea cunoștințelor teologice pe care slujitorii sfintelor altare le-au dobândit în anii de studii. De aceea, programul zilnic presupune participarea la sfintele slujbe, după care, în timpul zilei sunt susținute prelegeri ce au ca teme principale Sfintele Taine ale Botezului și Cununiei și rolul lor deosebit în menținerea și transmiterea valorilor morale tradiționale românești în societatea actuală supusă unei secularizări accentuate”.

Stagiul de pregătire reunește, săptămânal, câte 20 de preoți din eparhie, rânduiți pe protoierii. În fiecare zi aceștia susțin prelegeri și participă la diverse dezbateri.

Comentarii Facebook


Știri recente