Cursuri preoțești la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Capitală au debutat astăzi, 1 septembrie, cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție, informează TRINITAS TV. La sesiuni participă aproximativ 280 de preoți din Mitropolia Munteniei și Dobrogei.

„Temele pe care profesorii le vor preda sunt aceleași ca și în anii anteriori. Sunt teme aprobate de Sfântul Sinod. Ele sunt îmbunătățite de profesori cu date noi, dar accentul cade nu numai pe conținutul prelegerilor, ci și pe seminariile care au loc și care pe lângă aprofundarea tematicii oferă oportunitatea preoților cursanți de a-și împărtăși experiența sau de a-și verifica pastorația pe care o desfășoară în parohie aici în fața profesorilor și împreună cu ai lor colegi. Cursurile se finalizează cu examene care vor fi susținute în zilele de 20 și 21 septembrie cu probe scrise și orale, subiectele fiind luate din temele pe care le susțin profesorii în aceste zile”, a declarat Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Cursanții vor lua parte în fiecare zi la Sfânta Liturghie și vor susține predici prin rotație, iar seara vor participa la slujba Vecerniei și la ore de cateheză.

Deschiderea oficială a cursurilor pentru obținerea gradelor profesionale în preoție a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii și a unei slujbe de Te-Deum în paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…