Cursuri preoțești în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Ultima serie de cursuri preoțești pe probleme teologice și de interes duhovnicesc organizate de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei se încheie astăzi, 12 august. Stagiul de perfecționare pentru preoți a debutat în ziua de 5 iulie și s-a desfășurat în cadrul Liceului Teologic Ortodox ‘Sfântul Epifanie, Arhiepiscopul Ciprului’ de la Mănăstirea Rătești, informează „Ziarul Lumina”.

‘Cursurile au avut ca scop uniformizarea rânduielilor liturgice, reîmprospătarea cunoștințelor teologice și de spiritualitate asimilate de către preoți în anii de studii, precum și cunoașterea problemelor de actualitate în domeniul religios. La cursuri au participat în șase serii preoți din câte două protoierii, care au putut audia prelegeri susținute de profesori de teologie buzoieni sau de preoți cu o experiență pastorală deosebită. La inițiativa Înalt Preasfințitului Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, o parte dintre temele abordate au fost în strânsă legătură și cu evenimentele bisericești pe care Patriarhia Română le comemorează în acest an închinat Crezului Ortodox și Autocefaliei românești,’ a declarat părintele Adrian Ionescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

În perioada 16-19 august, la Liceul Teologic Ortodox de la Mănăstirea Rătești, va fi organizat un stagiu de pregătire pentru monahiile și surorile din așezămintele monahale buzoiene și vrâncene, care sunt rânduite să asigure cântarea bisericească la strană.

Comentarii Facebook


Știri recente