Cursuri pentru prevenirea consumului de alcool și alte droguri, la Penitenciarul Bacău

Centrul pentru consiliere, recuperare și reabilitare a persoanelor dependente de alcool și alte droguri ‘Izvorul Tămăduirii’ din cadrul Fundației ‘Episcop Melchisedec’ – filiala Bacău a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului va organiza astăzi la Penitenciarul Bacău primul curs, din seria celor 30 de sesiuni, în cadrul etapei de informare și prevenție privind adicția de alcool și alte droguri, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Aceste cursuri vor fi susținute de un preot specializat în probleme de adicție și un psiholog, care vor aborda chestiunea dezvoltării și consilierii familiei, iar beneficiarii vor fi deținuții din penitenciar. În activitatea Centrului ‘Izvorul Tămăduirii’ este prevăzută oferirea de servicii complete persoanelor dependente de alcool, droguri și alte substanțe adictive.

‘Aici ne gândim la latura biologică, psihologică, socială și spirituală, cea care este încununarea omului ca persoană. În serviciile centrului nostru avem în vedere prevenția, intervenția, tratamentul și integrarea socială a persoanelor dependente de alcool și alte droguri. În primă fază, mâine (n.r. astăzi) mergem la Penitenciarul Bacău, unde organizăm aceste cursuri pentru informarea în legătură cu prevenția alcoolului și a altor substanțe’, a declarat pentru Radio TRINITAS coordonatorul cursurilor, pr. Liviu Burlacu.

Centrul ‘Izvorul Tămăduirii’ a fost înființat în cadrul Eparhiei Romanului și Bacăului, cu binecuvântarea și prin grija Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, și face parte din Fundația ‘Episcop Melchisedec’, filiala Bacău, funcționând în cadrul Centrului multifuncțional ‘Lazaret’ al acestei eparhii. ‘În ceea ce privește activitatea centrului nostru, o parte importantă se referă la spiritualitate. Aici avem în vedere dimensiunea spirituală a eliberării din dependență’, a adăugat pr. Liviu Burlacu.

Comentarii Facebook


Știri recente