Cursuri pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu la Parohia Hârja, Protopopiatul Onești

Persoanele fără locuri de muncă sau cele interesate în recalificarea profesională pot alege calificarea în domeniul îngrijirii bătrânilor la domiciliu. Cursurile se desfășoară în perioada 15 august 2011 – 30 septembrie 2011, la Centrul rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice „Sfântul Ștefan cel Mare” de la Hârja, în parteneriat cu Centrul Diecezan Iași, informează site-ul epr.ro.

„Cursurile fac parte dintr-un proiect de incluziune pe piața muncii a persoanelor defavorizate. Acest proiect este unul finanțat din fonduri europene, se desfășoară pe o perioadă de trei ani și este derulat de Caritas Iași. Scopul proiectului este reintegrarea pe piața muncii fie a persoanelor care sunt șomere, fie a persoanelor care datorită unor boli nu au mai putut participa pe piața muncii într-o anumită perioadă de timp. Tot în cadrul acestui proiect se dorește ajutorarea persoanelor care datorită stării de sănătate precare au nevoie de ajutor pentru efectuarea activităților cotidiene sau au nevoie de îngrijire medicală permanentă. Totodată se oferă și consiliere celor ce se află în căutarea unui loc de muncă”, a declarat preotul Ilarion Mîță, parohul Parohiei Hârja.

Acest proiect se desfășoară în șase locații din Moldova și județul Harghita. La Centrul rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” de la Hârja, a cărui activitate social-filantropică se derulează sub coordonarea directă a Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, ca și centru de formare, se mai asigură: personal specializat care să coordoneze și să participe la evaluarea desfășurării practicii, desemnarea, din rândul personalului propriu, a unui îndrumător de practică, ținerea evidenței documentelor de practică și monitorizarea aplicării acestora în timpul desfășurării stagiului de practică etc.

Totodată, Centrul de la Hârja este implicat într-un proiect de parteneriat cu Crucea Roșie, în vederea desfășurări cursurilor de calificare infirmier-soră Crucea Roșie.

Comentarii Facebook


Știri recente