Cursuri pentru conservarea patrimoniului național

Centrul pentru patrimoniu cultural „Sfântul Constantin Brâncoveanu”, al Patriarhiei Române, organizează, săptămâna viitoare, o nouă serie de cursuri destinate formării de specialiști în domeniul conservării patrimoniului național. Cei 23 de participanți înscriși provin de la unități bisericești din eparhiile Mitropoliilor Munteniei și Olteniei, precum și din cadrul unor muzee din rețeaua de stat.

După cum informează TRINITAS TV, cursurile se vor ține la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din București și la Centrul pentru patrimoniu cultural al Patriarhiei Române.

Profesorii invitați să susțină cursurile sunt cadre universitare, specialiști din muzeele Capitalei și experți ai Ministerului Culturii și Patrimoniului. Cursul se va încheia cu un examen pe care participanții îl vor promova dacă vor obține minimum 7.

Conservatorul de bunuri culturale, alături de muzeograf și de gestionarul custode, are un rol foarte important în activitatea unui muzeu.

În deschiderea cursurilor, luni, 10 octombrie, profesorii și cursanții vor participa, în Catedrala patriarhală, de la ora 11, la o slujbă de Te Deum. Cursurile se vor încheia pe 21 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…