Cursuri pentru combaterea alcoolismului la Mănăstirea „Buna Vestire”, Bacău

Preoți, psihologi și asistenți sociali din Târgu Mureș, Constanța, Zalău și Bacău, participă în perioada 30 august – 2 septembrie, la cursurile de formarea profesională susținute de specialiștii Centrului „Sfântul Dumitru” din Cluj-Napoca la Mănăstirea Buna Vestire din Tisa Silvestri.

După cum ne informează pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Eparhiei Romanului și Bacăului, deschiderea oficiala a fost făcută de PS Episcop Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului care i-a binecuvântat pe participanți și a rostit un cuvânt în care a reliefat importanța unei bune pregătiri pentru combaterea unor vicii și patimi ce afectează persoana umană în întregul ei.

„Cursurile, organizate de Fundația Episcop Melchisedec – filiala Bacău, sunt destinate preoților, psihologilor și asistenților sociali care vor activa în centrele de prevenire, informare și consiliere a persoanelor dependente de alcool și alte substanțe care pot provoca dependențe, aflate în cuprinsul diferitor eparhii din țară. Specialiștii vor detalia mecanismele psihologice și biologice ale adicției de alcool, precum și metodele cele mai eficiente de vindecare a celor afectați”, a explicat preotul Marius Iacobeanu, reprezentat al Fundației Episcop Melchisedec.

Comentarii Facebook


Știri recente