Cursuri pastorale la Mănăstirea Rătești

La Liceul Teologic Monahal „Sfântul Epifanie al Ciprului” de la Mănăstirea buzoiană Rătești a avut loc, astăzi, 2 iulie 2012, deschiderea cursurilor preoțești pe probleme teologice, duhovnicești și de interes bisericesc, organizate, deja, de mai mulți ani încoace. La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie al Buzăului și Vrancei, care a asistat la oficierea Sfintei Liturghii, informează TRINITAS TV.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie a vorbit despre cele trei obiective urmărite prin intermediul cursurilor preoțești: respectarea rânduielilor liturgice, împrospătarea cunoștințelor teologice, precum și recreerea duhovnicească prin participarea la sfintele slujbe.

Stagiul de pregătire reunește, în fiecare săptămână, de luni și până joi, câte 20 de preoți din Eparhia Buzăului și Vrancei, rânduiți pe protopopiate. Anul acesta, la prima serie participă slujitori ai Sfintelor Altare din Protoieriile Buzău III și Panciu, însoțiți de părinții protopopi.

Cursurile preoțești se vor încheia la jumătatea lunii august, urmând ca după Postul Sfintei Mării să aibă loc un stagiu de pregătire cu maicile și surorile din așezămintele monahale buzoiene și vrâncene, care sunt rânduite să dea răspunsurile la strană.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…