Cursuri la Sibiu pentru gradele profesionale în preoție

La Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Sfântul Andrei Șaguna’ din Sibiu sunt organizate, în perioada 3-13 septembrie, cursuri pentru obținerea gradelor profesionale în preoție. Deschiderea cursurilor are loc azi, 3 septembrie, 2012 la ora 9:00, prin slujba de Te Deum din capela facultății, urmată de cuvântul de binecuvântare al Înalt Preasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

În fiecare zi de curs, preoții vor participa la Sfânta Liturghie și la Vecernie, iar la final, în ultima zi, vor susține un examen scris și oral din materia predată și discutată. Între temele abordate de profesorii de la prestigioasa facultate din Sibiu amintim: ‘Coordonatele teologiei ortodoxe românești. Răspunsuri la problemele contemporane’, curs predat de arhid. prof. univ. dr. Ioan Ică jr, ‘Biserica Ortodoxă Română și diaspora românească’, curs susținut de pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, ‘Probleme, metode și mijloace pastorale în societatea actuală: parohia din mediul urban și rural’, temă prezentată de pr. lect. univ. dr. Mihai Iosu, ‘Necesitatea cunoașterii canoanelor și a legiuirilor bisericești pentru viața religioasă’, temă abordată de pr. conf. univ. dr. Irimie Marga, ‘Importanța predicii și catehezei pentru pastorație’, curs susținut de pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, și ‘Relația dintre Sfintele Taine și Spațiul Liturgic’, curs predat de conf. univ. dr. Ciprian Streza.

Pe lângă aceste cursuri tematice, se vor preda și cursuri de metodologie pentru obținerea gradelor profesionale în preoție și vor avea loc întâlniri în care se vor discuta probleme organizatorice.

Comentarii Facebook


Știri recente