Cursuri de vară la Mănăstirea Tismana

În perioada 22-24 iulie a avut loc la Mănăstirea Tismana, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Irineu, Mitropolitul Olteniei, prima ediție a cursurilor de vară organizate de Facultatea de Teologie din Craiova, Mitropolia Olteniei și Fundația ‘Buna Vestire’, informează „Ziarul Lumina”. Tema discuțiilor a fost ‘Credința și spiritualitatea ortodoxă’. Aproape 40 de laici din diverse domenii de activitate (media, economic, juridic, cultural, medical) s-au adunat din întreaga țară pentru a lua parte la prima sesiune a cursurilor de vară.

Prelegerile au fost susținute de profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova, dar și de la mai multe facultăți de teologie din țară, printre care: pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc, de la Facultatea de Teologie ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, conf. univ. dr. Radu Preda, de la Facultatea de Teologie din Cluj, și Costion Nicolescu, cercetător la Muzeul Țăranului Român din București. Din partea Facultății de Teologie din Craiova au participat IPS Irineu – decanul facultății, pr. prof. univ. dr. Constantin Pătuleanu, prof. univ. dr. Pavel Chirilă, conf. univ. dr. Mihai Valentin Vladimirescu, pr. lect. univ. dr. Sergiu-Grigore Popescu și asist. univ. drd. Mihai Ciurea. Cursurile au fost structurate pe trei secțiuni, în care au fost dezbătute următoarele teme: ‘Introducere în cunoașterea Sfintei Scripturi’, ‘Să ne cunoaștem Biserica străbună’ și ‘Provocările lumii contemporane’.

Lucrările au fost deschise oficial în dimineața zilei de joi, 22 iulie, prin cuvântul Înalt Preasfințitului Irineu, care a spus că, ‘prin această întâlnire, dorim să formăm un nucleu pentru a dialoga în vederea întăririi și solidificării noastre teologice și în credință’.

Comentarii Facebook


Știri recente