Cursuri de specializare pentru preoții din Caransebeș

În perioada 12-19 martie 2012, la Caransebeș au loc cursurile de specializare și perfecționare privind gestiunea și clasarea bunurilor culturale mobile și imobile. Cursanții reprezintă seria I, grupa a II-a, respectiv preoți slujitori selectați din Protopopiatele Reșița și Oravița. Grupul-țintă este axat pe completarea și realizarea în format electronic a unui bun de patrimoniu cultural în sistem de fișe DOCPAT (Documentarea Patrimoniului Cultural Mobil și arhivelor Documentare), după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Dezvoltarea bazelor de date privind patrimoniul cultural mobil din unitățile de cult ale Episcopiei Caransebeșului oferă posibilitatea de a le cerceta, cunoaște sau valorifica importanța mult mai bine. Inventarierea, cercetarea științifică și evidența informatizată a bunurilor culturale și a colecțiilor cu importanță documentară, istorică, artistică, religioasă ale cultelor reprezintă un obiectiv strategic important. Rigoarea pe care o presupune activitatea instituțiilor bisericești din domeniul patrimoniului cultural național este legată de realizarea evidenței informatizate a tuturor bunurilor mobile și imobile clasate, a stadiului de realizare a unor programe de promovare, a costurilor și a tuturor surselor de finanțare. În total vor deveni acreditați în acest domeniu 40 de clerici din Episcopia Caransebeșului, selectați din toate cele patru protopopiate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…