Cursuri de perfecționare pentru 20 de preoți din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Douăzeci de preoți din Protopopiatele Buzău 3 și Pătârlagele, ale Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, participă de astăzi, 9 august, la cursurile de perfecționare. Stadiul de pregătire se desfășoară la Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Epifanie al Ciprului” de la Mănăstirea Rătești cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

„Stadiul de pregătire a debutat în ziua de 5 iulie 2010”, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS părintele Adrian Ionescu purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, „și a avut drept scop uniformizarea rânduielilor liturgice precum și reîmprospătarea cunoștințelor teologice și de spiritualitate asimilate de către preoți în anii de studii din dorința cunoașterii problemelor de actualitate în domeniul religios”.

După cum ne informează TRINITAS TV, la eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

„Fiecare serie a reunit câte două protoierii, la aceasta din urmă fiind prezenți preoții din Protopopiatele Buzău 3 și Pătârlagele, iar participanți au putut audia prelegeri susținute de profesori de teologie buzoieni sau de preoți cu experiență pastorală deosebită”, a mai adăugat părintele Adrian Ionescu.

Comentarii Facebook


Știri recente