Cursuri de inventariere și valorificare a bunurilor de patrimoniu cultural la Caransebeș

În perioada 13-18 februarie 2012, cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, se desfășoară la Caransebeș cursurile de inițiere TIC de inventariere și valorificare a bunurilor de patrimoniu pentru cea de-a treia serie de participanți din protopopiatele Băile Herculane, Oravița și Reșița, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Una dintre structurile importante ale cursului de muzeografie presupune ample cunoștințe de utilizare a calculatorului. Se știe că termenul de ‘informatică’ desemnează știința procesării sistematice a informației, în special a procesării informației cu ajutorul calculatorului. Avantajele cunoștințelor de operator-calculator presupun, în mod general, economie de timp și efort a oricăror activități aproape în orice domeniu.

Cursul propriu-zis de operator calculator – introducere – prelucrare și validare date își propune să-i pregătească pe cursanți pentru folosirea cât mai eficientă a datelor privind inventarierea și valorificarea bunurilor de patrimoniu și în format electronic. Pornind de la cunoștințe minime de bază, ce au în vedere componentele și comenzile din sistemul de operare Windows, cursul propune candidaților să dobândească competențe de tehnoredactare a documentelor de tip Microsoft Word, de a realiza calcule complexe în program Microsoft Excel, de a crea și gestiona baza de date în program Microsoft Access, de a face prezentări de tip Power-Point și de a naviga pe internet.

‘Indiferent că este vorba despre programe informatice complexe sau despre folosirea unor simple aplicații pe calculator, toți participanții trebuie să dobândească cunoștințe de bază în sistemul IT. Astfel cursul devine un ajutor eficient pentru toți candidații ce doresc să-și însușească într-un mod profesionist cunoștințele necesare de operare pe calculator’, a declarat șeful Centrului de perfecționare Caransebeș, Anca Câmpean.

Cursanții sunt astfel instruiți să utilizeze atât sisteme de operare, cât și aplicații ce rulează cu acestea prin noțiuni teoretice și exemple practice. Fiecare participant are propria stație de lucru, făcând astfel posibil ca sesiunile de training să se desfășoare la standarde ridicate de cunoștințe, dezvoltând aplicații practice ce simulează activitatea de învățare. La încheierea cursului se obțin, în baza calificativelor ‘Bine’ și ‘Foarte Bine’ la testele finale, certificate de competențe în acest domeniu.

Comentarii Facebook


Știri recente