Cursuri de informatică pentru copiii nevoiași

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va sfinți duminică, 19 august 2012, așezământul social-filantropic și monumentul eroilor din parohia Stănești, Protopopiatul Moinești, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Ridicarea acestui așezământ a început în anul 2008, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul. Acesta cuprinde un paraclis, o bucătărie, o sală de studiu și biblioteca parohială. Lucrările au fost coordonate de părintele paroh Constantin Florariu, care a amenajat în noua clădire, cu ajutorul unei fundații norvegiene, o sală de informatică.

‘Ideea unei săli dotate cu computer a plecat de la faptul că soția lucrează în domeniu informaticii. Unii copii din sat nu au posibilități să-și cumpere un calculator, iar astăzi, după cum se știe, dacă vrei să te angajezi undeva, ai nevoie de un minimum de experiență în domeniul informaticii. Prin această sală încercăm să venim în ajutorul tinerilor noștri’, a explicat pr. paroh Constantin Florariu.

Un alt motiv pentru care parohul de la Stănești s-a implicat în acest proiect inedit este și faptul că își dorește ca toți elevii din sat să înțeleagă valoarea și rostul adevărat al acestor instrumente indispensabile omului modern.

‘Pe lângă minimul de cunoștinte, îmi doresc să-i instruim pe copii în acest domeniu, adică să înțeleagă utilizarea computerului, nu doar pentru jocuri, ci și pentru ceva util, respectiv programe și proiecte în diferite domenii de activitate ale vieții’, a mai adăugat pr. paroh Constantin Florariu.

Comentarii Facebook


Știri recente