Cursuri de informatică pentru copiii defavorizați organizate de Fundația Bucuria Ajutorului a Arhiepiscopiei Bucureștilor

Începând cu luna iulie 2011, Fundația Bucuria Ajutorului a demarat proiectul Acces la online și pentru tine, după cum ne informează arhiepiscopiabucurestilor.ro. Scopul acestui proiect fiind de a sprijini incluziunea socială a copiilor aflați în centrele rezidențiale.

Proiectul a fost declarat câștigător în cadrul concursului organizat de Asociația Ateliere fără Frontiere prin programul de donație ASSOCLIC, fiind premiat cu echipamente IT, pentru dotarea unui laborator de informatică.

Unul din obiectivele acestui proiect este însușirea conceptelor de bază în Tehnologia Informației (IT) și utilizarea computerului de către 30 de copii din cadrul Centrului de Plasament Sfânta Maria din subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 1 București.

De asemenea Fundația Bucuria Ajutorului își propune prin activitățile desfășurate în cadrul proiectului să dezvolte abilitățile de comunicare ale copiilor prin metode interactive în vederea creșterii stimei de sine și a îmbunătățirii relaților sociale.

Astfel prin acest proiect, Fundația Bucuria Ajutorului se adresează atât copiilor care vor beneficia de aceste servicii educaționale cât și comunității din care aceștia fac parte. Fundația Bucuria Ajutorului a fost înființată în anul 2010 la inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu scopul de a derula programe sciale destinate persoanelor aflate în dificultate.

Comentarii Facebook


Știri recente