Cursuri de formator la Caransebeș

La Centrul de perfecționare a resurselor umane din Caransebeș, în perioada mai – iunie 2012, au loc cursurile de perfecționare pentru ocupația de formator. Este vorba de un grup-țintă de 25 de participanți, angajați ai Centrului eparhial și ai celor patru protopopiate, împărțiți în două serii, pe două grupe, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

În cadrul cursului autorizat de formator sunt prezentate caracteristicile procesului de învățare, metode și tehnici utilizate în educația adulților, metode de proiectare, organizare și evaluare a programelor de formare. De asemenea, se pune accent pe evidențierea modalităților de menținere a calității programelor de formare și instruire. Cursul este interactiv, partea practică reprezentând 70% din timpul cursului. Acesta se adresează atât celor care profesează și doresc să-și îmbunătățească abilitățile, cât și celor care doresc să devină traineri, instructori, profesori, asigurându-le atât instruirea necesară, cât și calificarea formală. Cursurile sunt gratuite și se desfășoară în cadrul proiectului ‘Pregătirea resurselor umane pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural național’, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, pe Axa Prioritară 3 ‘Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor’.

Pregătirea profesională a angajaților din cadrul Episcopiei Caransebeșului reprezintă o preocupare intensă a chiriarhului, apreciată în mod deosebit de toți participanții la aceste cursuri. Cursul s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente