Cursuri de formare pentru tinerii voluntari în Episcopia Severinului și Strehaiei

În Episcopia Severinului și Strehaiei se desfășoară în prezent mai multe cursuri de formare pe diferite paliere și nivele de activitate, dar unul dintre acestea se adresează în mod special tinerilor ce doresc să practice voluntariatul, a precizat Cătălin Cernătescu.

În Sala Nestor Vornicescu a Episcopiei Severinului și Strehaiei se va desfășura sâmbătă, 25 februarie, începând cu ora 09:00, cursul de formare pentru tinerii voluntari, cu tema: „Scrierea și managementului proiectului”, organizat de Asociația Filantropia Severin, ca activitate în cadrul proiectului „Centru resursă pentru voluntari în Drobeta Turnu Severin”, finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii din România. Scopul acestui proiect îl constituie creșterea gradului de implicare a tinerilor din municipiul nostru în activități de voluntariat, prin crearea unui centru pentru tinerii ce doresc să devină voluntari.

Centrul înființat în cadrul proiectului își propune să formeze 20 de tineri pentru a deveni voluntari activi în mediul ONG, care să se implice în cel puțin două proiecte cu impact pentru comunitate și să inițieze două campanii de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la nevoile persoanelor cu handicap și a celor cu deficiență de auz și vorbire din Drobeta Turnu Severin. De asemenea, Centrul resursă pentru voluntari va organiza cursuri de formare pentru tineri pe diferite teme de interes, precum: comunicare, managementul voluntarilor, fund raising, sau team-work.

Prin Proiectul „Centru resursă pentru voluntari în Drobeta Turnu Severin”, Asociația Filantropia Severin, ce funcționează cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nicodim, dorește să încurajeze și să promoveze voluntariatul în rândul tinerilor din municipiu, pentru ca aceștia să devină persoane implicate în viața comunității din care fac parte și responsabile față de problemele cu care se confruntă semenii lor.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 12 luni, 23.09.2011 – 30.09.2012, beneficiind de un buget de 15450 dolari, contribuția Asociației Filantropia Severin fiind de 7000 de dolari, iar 8450 de dolari reprezintă finanțarea primită de la Ambasada Statelor Unite ale Americii din România.

Comentarii Facebook


Știri recente