Cursuri de formare la Mănăstirea Tismana pentru 110 preoți din Mitropolia Olteniei

Arhiepiscopia Craiovei organizează, în perioada 16-30 august, mai multe cursuri de formare pentru preoții care doresc să se înscrie la susținerea definitivatului și gradului II în cler, informează mitropoliaolteniei.ro. Cursurile sunt găzduite de Mănăstirea Tismana. S-au înscris 110 preoți din întreaga Mitropolie a Olteniei. Pentru această perioadă au fost programate mai multe prelegeri pe teme teologice de interes general, susținute de profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova.

Șirul prelegerilor a fost deschis, luni, 16 august, de Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care a vorbit despre ‘Coordonatele teologiei ortodoxe. Răspunsuri la problemele contemporane’. În discursul său, Mitropolitul Olteniei a subliniat importanța prezenței Mântuitorului Hristos în viața și activitatea noastră, arătând totodată că El este singura soluție prin care se pot rezolva problemele actuale.

‘Misiunea socială filantropică a Bisericii în trecut și astăzi’, ‘Acțiunea Bisericii față de manifestările oculte: vrăjitorie, magie, superstiție’, ‘Problemele morale ale tineretului de azi și soluțiile lor din perspectiva creștină’, ‘Raportul dintre preot și profesorul de religie’, ‘Atitudinea Bisericii față de problemele sociale actuale: integrare, globalizare, secularizare, ateism, terorism, trafic de persoane’, sunt câteva din titlurile comunicărilor. Din program nu a lipsit Sfânta Liturghie, oficiată la Mănăstirea Tismana, la care au luat parte cu toții în fiecare miercuri.

Comentarii Facebook


Știri recente