Cursuri de formare în arta tradițională, în Mitropolia Olteniei

Începând cu 23 mai 2012, oltenii din mediul rural din județele Dolj și Olt se pot înscrie la cursurile gratuite de calificare în domeniul țesătoriei tradiționale, care se vor desfășura din acest an la Primăria Comunei Grădinari, județul Olt. Cursurile se desfășoară în cadrul proiectului „RESTAURO – Specializare în arta țesătoriei tradiționale”, derulat de către Fundația „Cuvântul care zidește”, a Mitropoliei Olteniei, în parteneriat cu Asociația pentru Formare Profesională a Adulților.

„Acest proiect se desfășoară cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Astfel, începând de mâine, orice persoană din mediul rural al celor doua județe se poate înscrie pentru aceste cursuri care se vor desfășura în două etape a câte șase luni. Prima serie va începe în luna octombrie și va încheia în luna martie 2012, iar a doua etapă va debuta în luna aprilie a anului viitor și se va finaliza în luna septembrie”, a precizat Mariana Pasmangia, manager de proiect.

După cum ne informează Gabriela Popescu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei, proiectul prevede ca un număr de 60 de șomeri de la sate să se înscrie la aceste cursuri, la finalul cărora vor primi un certificate de calificare cu care se pot angaja în acest domeniu.

„Pentru a putea urma aceste cursuri, doritorii trebuie să fie persoane inactive pe piata muncii, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă sau șomeri, care nu dețin competențe în meseria tradițională de țesător – restaurator covoare și care, în urma formarii, vor dobândi specializare specifică prin participarea la cursuri autorizate în meseria de țesător – restaurator covoare, beneficiind totodată si de servicii de consiliere și asistență pentru începerea unei activități în domeniu”, a adăugat Mariana Pasmangia, managerul proiectului.

Înscrierile în Dolj se fac la Arhiepiscopia Craiovei

Înscrierile pentru aceste cursuri se pot face, începând de mâine, între orele 9.00 – 16.00, la sediul Fundației „Cuvântul care zidește”, situat în incinta Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, strada „Mitropolit Firmilian” nr. 3 sau la Primăria din comuna Grădinari, județul Olt. Actele necesare pentru dosar sunt: copie de pe actul de identitate, o cerere-tip, o copie de pe ultimul act de studiu și o copie de pe un act de șomaj sau o adeverință eliberată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, care să ateste că persoana în cauză nu are un loc de muncă.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente