Cursuri de consiliere pentru persoanele fără locuri de muncă, în Mitropolia Olteniei

Asociația ‘Vasiliada’, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, a înființat de curând două centre de informare, consiliere profesională și formare în meseriile solicitate pe piața muncii pentru persoanele aflate în dificultate, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia.

Acțiunea face parte din proiectul ‘Servicii integrate pentru ocupare’, demarat la începutul acestui an în parteneriat cu Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Teologie, Secția Asistență socială, și Federația Patronatelor din Regiunea Oltenia (F – Pro). În urma unui studiu de caz, realizat recent de specialiștii ONG-ului, au fost identificate în județele Dolj și Gorj peste 20 de comunități, în care ponderea persoanelor cu probleme la angajare este îngrijorătoare.

Mai precis, pentru județul Gorj, până în prezent, au fost oferite servicii de specialitate pentru 43 de persoane din Târgu Jiu și Arcani. În județul Dolj, atenția specialiștilor ‘Vasiliada’ s-a îndreptat către persoanele din Predești și Malu Mare. Serviciile din cadrul acestei acțiuni au fost acordate în baza unei anteevaluări efectuate de specialiștii din cele două centre. Ca rezultat, precizăm că din numărul total al persoanelor consiliate, patru au fost angajate în județul Dolj și două în județul Gorj.

Comentarii Facebook


Știri recente