Cursuri de cântăreți bisericești în Arhiepiscopia Clujului

Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului organizează o nouă serie de cursuri pentru cântăreți bisericești. Cei care doresc se pot înscrie până pe 31 august, la Secretariatul Seminarului Teologic, urmând ca în perioada 1 septembrie – 17 decembrie 2011, să participe în fiecare sâmbătă la cursuri de formare ca viitori cântăreți la strană, informează site-ul radiorenasterea.ro.

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă o cerere, recomandarea preotului paroh, copia ultimelor studii absolvite și copia certificatului de botez. „Cea mai importantă condiție este cea legată de recomandarea preotului paroh, având scopul ca la finalul acestei pregătiri a cântăreților bisericești, să poată fi încadrați într-o anumită parohie”, a declarat consilierul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Cristian Baciu.

Pe lângă orele de muzică și rânduiala bisericească, aceste cursuri vor include discipline biblice, Vechiul Testament și Noul Testament, Dogmatică, Istorie bisericească, precum și cunoștințe de cultură generală privind învățământul teologic. Vor susține aceste lecții preoți profesori de la Seminarul Teologic și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj.

La cursurile de cântăreți bisericești organizate de Arhiepiscopia Clujului pot participa credincioși și din alte eparhii. La final, ei vor primi o diplomă care le va permite angajarea pe un post de cântăreț bisericesc în orice parohie de pe cuprinsul Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…