Cursul festiv al absolvenților secției Teologie Didactică din cadrul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați

La Centrul eparhial din Galați s-a desfășurat ieri, 22 iunie, programul de finalizare a studiilor pentru absolvenții promoției 2010 din cadrul Departamentului Teologic al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați, informează edj.ro.

În prima parte a zilei, după participarea studenților și a masteranzilor la slujba Sfintei Liturghii în Catedrala arhiepiscopală din Galați, a avut loc la Centrul eparhial, sub președinția Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, ședința Consiliului profesoral al Departamentului Teologic, în cadrul căruia s-au analizat aspecte ale activității didactice și științifice din anul universitar 2009-2010 și s-a detaliat programul zilei. Candidații la licență și master au prezentat profesorilor îndrumători lucrările respective, în vederea definitivării lor din punct de vedere teologic și științific.

La ceas de Vecernie, absolvenții și profesorii din cadrul Departamentului Teologic, în frunte cu Arhiepiscopul Dunării de Jos, au înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru roadele obținute în anul de studii ce s-a încheiat. Începând cu orele 18.00, în Aula Facultății de Mecanică a Universității „Dunărea de Jos” a avut loc cursul festiv în cadrul căruia Corul „Theologos” al acestei instituții de învățământ teologic a oferit un concert de muzică bisericească, urmat de o prelegere pe tema „Sfântul Grigorie Dascălul – însemnătatea vieții și operei sale pentru tinerii teologi”, susținută de Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Cu această ocazie Înaltpreasfinția Sa a spus: „Mărturisesc că am dorit ca această prelegere festivă să fie un imn, dacă se poate, închinat înțelepciunii celor ce, cum spune Sfântul Atanasie cel Mare, sunt diferiți și știu să stea laolaltă. Dumnezeu, spune Sfântul Atanasie, le-a făcut pe toate diferite însă pe toate le ține laolaltă, nu le-a făcut identice ca să stea laolaltă. În realitate Dumnezeu vrea ca să-l iei pe om de la identitatea lui și să-l duci către Dumnezeu și nu către tine, și să te ducă și el către Dumnezeu care înseamnă întotdeauna autodepășire, îmbogățire, câștig”, informează TRINITAS TV.

La eveniment au participat și au luat cuvântul dl. prof. univ. dr. Viorel Mânzu – rectorul Universității „Dunărea de Jos” – Galați, dl. prof. univ. dr. Toader Munteanu – prorector, decanul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie – Galați, prof. univ. dr. Ivan Ivlampie, precum și alte cadre didactice din cadrul respectivei facultăți.

După cum ne informează TRINITAS TV, anul acesta au susținut și au promovat examenul de Licență un număr de 35 de studenți iar alți 50 au absolvit cursurile de Master.

Comentarii Facebook


Știri recente