Cursul festiv al absolvenților Secției Farmacie, din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie-Galați

În data de 27 iunie 2011, în sala mare a Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galați a avut loc cursul festiv al absolvenților primei promoții a Secției Farmacie din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie a Universității „Dunărea de Jos”, potrivit Biroului de presă și comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Anul acesta au absolvit la Galați 80 de tineri farmaciști din județele Galați, Brăila, Buzău, Vrancea și Tulcea.

Programul a debutat în capela „Sfântul Apostol Andrei” a Seminarului Teologic din Galați, cu săvârșirea slujbei de Te-Deum, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, ca mulțumire pentru toate binefacerile de la Dumnezeu și ajutorul primit pe toată perioada studiilor.

În cuvântul adresat participanților Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a subliniat:

„Lucrarea farmacistului este contribuția, alături de medic, la vindecarea de boli și are ca finalitate bucuria de a fi descoperit încă un remediu la o suferință. Farmacistul conlucrează atât cu știința, cât și cu întreaga creație și, implicit, cu omul. Acest lucru presupune multă răbdare și insistență. Este o colaborare strânsă între o farmacie cu medicamente pentru trup și o farmacie cu medicamente pentru suflet. În orice biserică sunt pictați și sfinți care au avut o legătură deosebită cu vindecarea atât trupească, dar mai ales sufletească. Sfântul zilei, Samson, primitorul se străini, l-a vindecat de o boală grea pe împăratul bizantin Iustinian (527-565), iar drept răsplată a vrut să îi ofere foarte mult aur. Dar, în mod exemplar Sfântul Samson a cerut zidirea a două așezăminte sociale de-a dreapta și de-a stânga palatului împărătesc, unul pentru bolnavi și altul pentru primirea de străini. Astfel, farmacistul trebuie să aibă drept model pe sfinți și să combine exemplar bunătatea sufletului cu binefacerile aduse aproapelui aflat în suferință”.

Comentarii Facebook


Știri recente