Cursul festiv al absolventilor Facultatii de Teologie din Sibiu

Absolvenții Facultății de Teologie din Sibiu au participat, în aceste zile, la manifestările organizate la încheierea anilor de studiu.

Serbarea momentului mult așteptat al absolvirii a început încă de miercuri seara, când studenții anului III, au susținut un concert pentru colegii mai mari, viitori licențiați în teologie. Este o tradiție veche la Sibiu ca, prin cântec, studenții să-și transmită gândurile calde și felicitările cuvenite acestui moment deosebit. Ca de fiecare dată, au participat: Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, cadre didactice și studenți din alți ani.

Conduși de pr. lect. dr. Sorin Dobre, tinerii teologi au interpretat melodii din repertoriul internațional, iar seful anului terminal i-a înmânat o cheie reprezentantului din anul III, simbolizând schimbul de generații.

Joi dimineață, 7 iunie 2012, a fost oficiată Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană, de către Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi format din cadre didactice de la facultatea de teologie. La slujbă a asistat și IPS Mitropolit Laurențiu, iar la final i-a felicitat pe absolvenți, le-a amintit vocația deosebită pe care o poartă în suflet, i-a îndemnat să-și continue pregătirea teologică pentru a fi vrednici slujitori ai lui Dumnezeu.

„Această Sfântă Liturghie a fost o încununare și ne-am rugat ca mila lui Dumnezeu să coboare peste dumneavoastră, să vă lumineze mințile pentru a reuși să încheiați pregătirea teologică și s-o continuați, cu scopul de a-I sluji lui Hristos. Ne-am rugat ca timpul petrecut în această facultate să fie o zidire continuă, o înălțare spirituală atât de mare încât, Văzând oamenii faptele voastre cele bune, să preamărească pe Tatăl nostru Cel din Ceruri, așa cum Mântuitorul le-a spus ucenicilor”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Decanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, a transmis la rândul său calde urări de bine absolvenților, mulțumiri IPS Laurențiu, PS Episcop Andrei Făgărășanul, cadrelor didactice și părinților veniți la Sibiu să trăiască emoțiile aferente momentului, împreună cu tinerii teologi.

„Dragostea părintească”

A urmat cursul festiv propriu-zis, organizat în curtea facultății, pe o scenă amenajată. Aici s-a strigat pentru ultima oară catalogul, iar absolvenții au primit câte o diplomă, flori și aprecieri din partea celor doi îndrumători de an, conf. univ. dr. Ciprian Streza și asist. univ. dr. Ciprian Toroczkai. Alături de cadrele didactice de la Sibiu, s-a aflat și pr. prof. dr. Nicolae Dura, paroh al comunității românești din Viena și profesor universitar, invitat să conferențieze la facultatea sibiană.

Gândurile frumoase și mulțumirile absolvenților au fost transmise prin intermediul șefului de promoție, Petru Brisc, fiecare profesor primind aprecieri și recunoștință din partea foștilor studenți. „Mulțumim pentru dragostea pe care ne-ați arătat-o în toți acești ani, o dragoste părintească ce va rămâne mereu întipărită în inimile noastre”, a spus tânărul teolog.

Comentarii Facebook


Știri recente