Cursul cu tema „Notația muzicii bizantine – aspecte teoretice și practice”, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din București

Astăzi, 25 noiembrie 2008, domnul Lykourgos Anghelopoulos, renumit protopsalt și profesor de muzică psaltică la Conservatorul din Atena, a susținut cursul cu tema „Notația muzicii bizantine – aspecte teoretice și practice”. Evenimentul a avut loc la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București.

Lucrările conferinței au fost împărțite pe două secțiuni, prima punând accent pe aspectul teoretic al notației bizantine iar cea de-a doua pe aplicații practice ale teoriei muzicii psaltice.

La conferința cu tema „Notația muzicii bizantine – aspecte teoretice și practice” au participat profesorii și elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Nifon Mitropolitul” și ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” din București.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…