Curs și sesiune de formare FORTE în Arhiepiscopia Timișoarei

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, în perioada 19-21 martie, la Mănăstirea Timișeni-Șag s-a desfășurat cursul regional de planificare strategică din cadrul proiectului FORTE – Formare Trainică pentru Parteneriat Social, informează „Ziarul Lumina”.

Proiectul FORTE este un proiect implementat de Federația Filantropia, împreună cu Patriarhia Română, Instituto de Formation Integral (IFI) și SC Global Commercium Development SRL, două firme care au dorit să se implice în acest proces de planificare strategică.

La acest curs susținut de specialiștii Federației Filantropia și Global Commercium Development SRL au participat delegații Arhiepiscopiei Timișoarei și reprezentanți ai Episcopiei Severinului și Strehaiei.

‘Cele două eparhii sunt delegate prin două echipe, astfel încât în cursul de planificare strategică toate departamentele din cadrul eparhiilor menționate să poată beneficia de un plus de informație și de un plan strategic structurat. Considerăm că nevoia de planificare strategică s-a resimțit din ce în ce mai mult în ultimii ani, iar această oportunitate prin proiectul intitulat generic FORTE este o șansă pentru Eparhia Timișoarei, ca de altfel pentru toate eparhiile implicate în cadrul acestui proiect’, a declarat pr. Cristian Pavel, consilier social al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Procesul de planificare strategică propus în proiect va urmări dezvoltarea capacității organizaționale a eparhiilor pentru a acționa mai eficient în domeniul incluziunii sociale. Totodată, se urmărește atingerea unor obiective importante ale proiectului FORTE, respectiv modulul de dezvoltare organizațională, prin planificare și planuri operaționale și componenta de formare și pregătire.

‘În aceste zile desfășurăm un curs de planificare strategică, care urmează unei etape organizaționale ce a avut loc în lunile precedente. Prin acest curs, și altele care vor urma, ne propunem să dezvoltăm abilitățile personalului activ în diverse structuri ale eparhiilor Patriarhiei, de a alcătui un plan strategic la nivel de eparhie în domeniul incluziunii sociale. Totodată, prin diverse prezentări și exerciții vom explora domeniul de incluziune socială, înțeleasă ca un cadru mai larg decât acela al asistenței sociale, un cadru care se pliază pe abordarea Bisericii la nivelul individului și comunității, o abordare multilaterală – în acest caz, nu numai din perspectiva socială, ci și din perspectiva pastorală, culturală, educațională’, a precizat Cristian Chiriac, formator în cadrul proiectului.

Începând din septembrie 2010, Federația Filantropia, împreună cu Patriarhia Română, Instituto de Formacion Integral (IFI) și Global Commercium Development, implementează proiectul FORTE – Formare Trainică pentru Parteneriat Social, POSDRU/93/ 3.3/S/6227.

Comentarii Facebook


Știri recente