Curs pentru incluziunea socială a foștilor deținuți la Mănăstirea Cernica

În sala de conferințe a Centrului socio-cultural „Sfântul Ierarh Calinic” de la Mănăstirea Cernica a debutat astăzi, 27 septembrie, cursul de formare „Dezvoltarea abilităților de înființare și gestionare structuri de economie socială” din cadrul proiectului social „Strategia de ocupare și calificare prin activități pentru libertate”, informează TRINITAS TV. Proiectul are ca obiectiv incluziunea socială a foștilor deținuți și este implementat de Federația Filantropia a Bisericii Ortodoxe Române, în colaborare cu Administrația Națională a Cimitirelor și cu mai multe organizații nonguvernamentale din Italia.

„Proiectul își propune să îi ajute integrându-i în muncă în primul rând, creându-le, însă, condiții protejate. Vom dezvolta practic afaceri cu specific local care vor ținti piața locală și vor presupune oferire de servicii, producție sau lucrări pe care cei care au fost în închisoare să le execute”, a spus diac. Cosmin Pricop, Director al Federației Filantropia.

Proiecte similare au fost deja implementate cu succes în Italia, în ultimii 10 ani.

La cursul de formare au participat și asistenți sociali din țară, care lucrează deja cu foști deținuți. Cursul de formare va continua și mâine, 28 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente