Curs în domeniul creșterii și educării copilului la Protopopiatului Zalău

În sala de ședințe a Protopopiatului Zalău sâmbătă, 9 octombrie, 22 de persoane au participat la un curs în domeniul creșterii și educării copilului, curs gratuit, axat, în mod deosebit, pe sistemul de pedepse și recompense, pe stabilirea limitelor în educarea copilului. Acțiunea a fost inițiată de Episcopia Sălajului în parteneriat cu Asociația „Filantropia Porolissum”, informează episcopiasalajului.ro.

Participanții, părinți ai copiilor de vârste preșcolare și școlare mici, au fost familiarizați cu strategii de educare, adaptate temperamentului fiecărui copil, cu metode prin intermediul cărora să poată fixa limite copiilor, astfel încât acestea să fie percepute de cei mici ca modalități de protecție și nu ca modalități de constrângere folosite de către părinți împotriva lor.

Doamna lect. univ. dr. Alina Costin, a reușit să-i capaciteze pe participanții la întâlnire prin îndemnul „Învață meseria de părinte!” atrăgând atenția asupra faptului că fiecare instituție de învățământ oferă o specializare profesională, dar, având în vedere problemele cu care se confruntă societatea, părintele trebuie să dispună de un arsenal de metode care să-l ajute în problemele de comunicare – relaționare cu propriul copil. În acest sens, cursul s-a dovedit a fi oportun, Episcopia Sălajului dovedind interes față de cele mai mici, mădulare ale trupului lui Hristos și în egală măsură, față de părinții lor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…