Curs festiv de absolvire a Facultății de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, marți, 29 mai, la Centrul eparhial din Timișoara a avut loc festivitatea de absolvire a celei de a XV-a promoție a studenților teologi de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, din cadrul Universității de Vest Timișoara, după cum ne-a precizat George Giurgiu.

Evenimentul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii la biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”, din incinta reședinței mitropolitane. Deschiderea cursului festiv a avut loc în sala de festivități a Centrului eparhial, în prezența Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a a profesorilor de la Catedra de Teologie și a absolvenților celor două specializări teologice, Pastorală și Didactică. Totodată, au participat și prof. univ. dr. Otilia Hedeșan, prorectorul Universității de Vest, Dana Percec, Decanul Facultățiii de Litere, Istorie și Teologie și pr. conf. univ. dr. Nicolae Morar, șeful catedrei de Teologie.

„Este un moment important pentru specializarea noastră teologică din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie pentru că absolvirea înseamnă proiectarea activității didactice în social. Absolvenții noștrii vor fi de mâine, fie slujitori la Sfântul Altar, fie cadre didactice, iar în acest sens, speranța noastră este ca mesajul școlii să fi fost receptat așa cum se cuvine de către absolvenți și să fie transformat în Apă a Vieții, adică să dea sens vieții creștine în modernitatea noastră proximă. Este un moment deosebit, dar valoarea lui înseamnă o analiză făcută peste ani în funcție de felul în care absolvenții de astăzi au înțeles mesajul Evangheliei și au reușit să îl pună în practică”, a declarat pr. conf. univ. dr. Nicolae Morar, șeful catedrei de Teologie.

În cadrul festivității, pr. lect. dr. Vasile Itineanț a susținut cursul festiv intitulat „Câteva considerații privind concelebrarea și intercomuniunea Euharistică. Dialectica Porților”.

În continuarea au urmat luări de cuvânt din partea reprezentanțiilor studenților de la specializările Teologie Patorală și Teologie Didactică, precum și a decanilor de an. În final, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a transmis tinerilor absolvenți felicitările și binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului și le-a adresat un scurt cuvânt de învățătură referitor înalta slujire la care sunt chemați, aceea de ucenici ai Mântuitorului Hristos și propovăduitori ai Evangheliei Sale.

Comentarii Facebook


Știri recente