Curs festiv al teologilor clujeni

150 de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, atât de la nivel licență, de la cele patru secții, cât și de la master, au absolvit, astăzi, 5 iunie 2012, cursurile instituției de învățământ, informează TRINITAS TV.

Festivitățile au început cu Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala mitropolitană de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, chiriarhul locului. Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat pe absolvenți și le-a ținut un cuvânt de învățătură: „Înainte de patima Sa, Domnul Hristos, le-a ținut ucenicilor Săi un lung cuvânt de învățătură, pentru că îi mandata să meargă în lume, să convertească un întreg univers. Ei au fost doar 12 și au plecat cu toiagul în mână și au schimbat fața lumii. Noi suntem mai mulți. Să ne ajute Dumnezeu să schimbăm fața eparhiei, fața țării noastre, și atunci cuvântul Mântuitorului pe care vi-l spune vouă astăzi, Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu V-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și roadă să aduceți și roada voastră să rămână, se va adeveri prin roadele ce veți aduce”.

Cursul festiv s-a desfășurat în sala „Auditorum Maximum” a Universității „Babeș-Bolyai” din municipiu.

La festivitatea de absolvire, absolvenților le-au fost alături familiile și prietenii. La final, Corul dă cameră Psalmodia Transilvanica al Facultății a susținut un concert.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…