Curs despre tradiții și obiceiuri de Florii și de Paști, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Sala „Episcop Melchisedec Ștefănescu” din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc astăzi, 5 aprilie, susținerea unui curs despre tradițiile românești și creștine la Sărbătoarea Floriilor și la Praznicul Învierii Domnului, informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Invitată să conferențieze a fost doamna dr. etnograf Angela Olariu, coordonatoarea Sectorului Tradiții din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Întâlnirea a fost organizată de către Departamentul de Teologie din cadrul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, în colaborare cu Sectorul învățământ și activități cu tineretul, din cadrul Centrul Eparhial al Dunării de Jos.

La eveniment au participat slujitori din administrația eparhială, părinți protoierei însoțiți de preoții misionari din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, studenți și masteranzi teologi, precum și elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați.

Chiriarhul Dunării de Jos prezent la eveniment, a felicitat pe toți cei care s-au implicat în organizarea acestui curs. Acest lucru este deosebit de important pentru activitatea spiritual-culturală de la Dunărea de Jos, în contextul unei secularizări puternice, în care tradițiile și obiceiurile străbune sunt uitate sau înlăturate.

În cadrul întâlnirii s-a prezentat un film documentar despre tradițiile și obiceiurile poporului român la sărbătorile din Duminica Floriilor și Învierii Domnului. De asemenea, la ceas de priveghere doamna dr. etnograf Angela Olariu, a conferențiat întâlnirea cu aceeași temă, organizată de către Centru de Studii Interdisciplinare „Sfântul Ioan Damaschin”, din cadrul Centrul Eparhial al Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente