Curs de specializare pentru postul de Conservator de bunuri culturale, la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus

Centrul de pregătire profesională pentru Patrimoniu al Patriarhiei Române organizează la sfârșitul lunii, primul curs de specializare pentru postul de conservator de bunuri culturale, informează Radio TRINITAS. Cursul va debuta în data de 31 mai, la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus cu o slujba de Te Deum.

Mai multe informații despre acest curs aflăm de la Prof. Victor Simion, consilier patriarhal în cadrul Centrului de pregătire pentru patrimoniu: „Cursul se derulează în patru episoade, patru module a câte douăsprezece zile fiecare. Vor fi două module pe an, câte unul pe semestru. În intervalul dintre aceste întâlniri pe care le avem cu participanții, respectivii cursanți au obligația să studieze un material informativ și documentar bibliografic destul de amplu”, informează TRINITAS TV.

Înființat și acreditat în anul 2007, Centrul de Pregătire pentru Patrimoniu al Patriarhiei Române organizează programe de formare profesională pentru personalul laic sau eclezial care administrează, gestionează, protejează, cercetează și pune în valoare bunuri din patrimoniul cultural național indiferent de deținător.

Comentarii Facebook


Știri recente