Curs de specializare pentru conservatorii de bunuri culturale

Centrul de pregătire profesională pentru Patrimoniu al Patriarhiei Române organizează, în perioada 13-25 septembrie, cea de-a doua etapă a cursului de specializare pentru postul de conservator de bunuri culturale, informează TRINITAS TV. Sesiunile de formare se vor desfășura la Mănăstirea „Sâmbăta de Sus”, din județul Brașov.

„Am invitat specialiști care sunt deja cunoscuți în domeniul ocrotirii patrimoniului, a icoanelor, a metalului, a lemnului, a cărților, a documentelor, a materialelor textile. Fiecare dintre aceștia sunt persoane cu experiență, au doctorat în domeniu și fiecare dintre ei pe durata afectată cursului le vor prezenta cursanților ce boli afectează domeniile respective și ce măsuri trebuie să ia pentru a stopa cel puțin aceste boli. Deci, misiunea noastră este aceea de a iniția și de a le oferi cursanților acele rețete pe care să le aplice la acest patrimoniu care în marea lui parte destul de bolnav”, a declarat Prof. Victor Simion, Consilier patriarhal – Centrul de pregătire pentru patrimoniu.

La această etapă participă 22 de cursanți. Conservatorul de bunuri culturale, alături de muzeograf și de gestionarul custode, are un rol foarte important în activitatea unui muzeu.

Înființat și acreditat în anul 2007, Centrul de Pregătire pentru Patrimoniu al Patriarhiei Române organizează programe de formare profesională pentru personalul laic sau eclezial care administrează, gestionează, protejează, cercetează și pune în valoare bunuri din patrimoniul cultural național, indiferent de deținător.

Comentarii Facebook


Știri recente