Curs de specializare în domeniul conservării patrimoniului la Mănăstirea „Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus”

Centrul de Pregătire pentru Patrimoniu al Patriarhiei Române organizează de luni, 31 mai, un nou program de formare profesională. Cursul se va desfășura pe 4 module semestriale a câte 12 zile, la Mănăstirea „Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus”. Scopul este formarea de specialiști în domeniul protecției și conservării patrimoniului cultural național.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, profesorul Victor Simion, Coordonatorul programului: „Este vorba de formarea unor specialiști în domeniul ocrotirii patrimoniului deținut de unitățile de cult ale Bisericii Ortodoxe Române. Ținând cont că obiectele care se află în colecțiile bisericești și mănăstirești, dar nu numai, sunt obiecte cu vechime de câteva sute de ani, ca și oamenii au și ele bolile lor. Astfel, conservatorul este un fel de medic curant care trebuie să depisteze maladiile specifice, să le izoleze, să le asigure tratament preventiv și în situații grave să le dea mai departe restauratorilor”.

La curs vor participa 28 de cursanți, care provin din aproape toate eparhiile din zonele de vest și sud ale țării, de la câteva muzee de stat, dar și persoane private care doresc o recalificare.

La finalizare, absolvenții vor primi certificate de competență recunoscute pe întreg teritoriul țării. Programul este primul de acest gen în istoria Bisericii Ortodoxe Române și este acreditat de instituțiile abilitate.

Comentarii Facebook


Știri recente