Curs de pregatire a muzeografilor din muzeele religioase din Romania – Comunicat de presa

In perioada 19 iunie – 1 iulie 2006 se desfasoara la Iasi ‘Cursul de pregatire a muzeografilor din muzeele religioase din Romania’ (convocarea a II-a), organizat de Ministerul Culturii si Cultelor prin Secretariatul de Stat pentru Culte, impreuna cu Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura, in parteneriat cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei.

Deschiderea cursurilor a avut loc azi, 19 iunie 2006, la ora 10.00, cu slujba unui Te-Deum la care a asistat Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, in Biserica ‘Sf. Gheorghe – Catedrala Veche’ din incinta Mitropoliei Iasi.

De asemenea, Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel a rostit cuvantul de deschidere a lucrarilor intitulat ‘Grija pentru patrimoniul national religios – o carte de identitate si demnitate nationala’.

Cursurile de pregatire a muzeografilor din muzeele religioase din Romania se afla acum in etapa penultima a obtinerii certificatului de muzeograf si conservator de muzeu, fapt ce se va realiza in toamna acestui an (2006).

Programul de pregatire a muzeografilor care se desfasoara in vara aceasta la Iasi (19 iunie – 1 iulie 2006) contine mai ales un curs de muzeologie generala cu aplicare practica, evidentiata prin intermediul vizitelor de studiu si documentare la depozite de patrimoniu si la muzee iesene.

Secretariatul Centrului eparhial Iasi

Comentarii Facebook


Știri recente