Curs de managementul serviciilor social-filantropice la Timișoara

La Timișoara s-a desfășurat, în perioada 10-12 decembrie 2012, o nouă sesiune a cursului „Managementul serviciilor social-filantropice”, derulat în cadrul proiectului FORTE – „Formare Trainică pentru Parteneriat Social” și susținut de către specialiștii Centrului pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” al Patriarhiei Române, după cum aflam din Ziarul Lumina. Modulul de formare s-a derulat pe parcursul a trei zile de lucru, adresându-se preoților și angajaților eparhiilor care doresc să dobândească informații necesare pentru înființarea unor servicii social-filantropice la nivel de parohie, protoierie sau organizație nonguvernamentală, care lucrează cu binecuvântarea chiriarhului. „La finalul cursului, participanții vor putea descrie etapele procesului de oferire de servicii social-filantropice și rezultatele de atins, vor putea realiza o analiză de nevoi și de resurse și vor putea descrie modalități de sprijinire social-filantropică a membrilor comunității în care activează.

De asemenea, participanții vor putea descrie principalele tipuri de beneficiari de servicii social-filantropice, arătând înțelegerea diferențelor dintre furnizarea de servicii sociale acreditate și oferirea de servicii social-filantropice neacreditate, și vor avea experiența alcătuirii unui plan de înființare a unui serviciu social-filantropic”, ne-a declarat consilier patriarhal Dorel-Nicolae Moțoc, secretarul general al Federației Filantropia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…