Curs de inițiere profesională în Arhiepiscopia Sibiului

La Sibiu a început astăzi, 3 martie, cea de-a III-a sesiune a cursului pentru formarea de lucrători prin arte combinate – modulul 1. Durata cursului este de 3 zile, iar la final, participanții primesc un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Cursul se desfășoară în perioada 3-5 martie, organizat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” situat pe str. Dealului nr. 13, et. I, Sibiu, în parteneriat cu Fundația de Sprijin Comunitar Bacău. .

Prin aceste cursuri se urmărește formarea de asistenți sociali care să ofere servicii de stimulare și dezvoltare pentru copii sau pentru persoanele cu dizabilități prin mișcare, artă, muzică, joc și teatru. La acest curs particip 28 de persoane din diferite domenii sociale, respectiv studenți din cadrul Facultății de Teologie, Asistență Socială din Sibiu, educatori, învățători, profesori, dar și psihologi, după cum a declarat pentru părintele Nicolae Rusu, consilier social al Arhiepiscopiei Sibiului.

„La terminarea cursurilor va avea loc o evaluare a tuturor participanților după care se va elibera o diplomă acreditată, recunoscut de Ministerul Muncii, practic ei sunt cei care fac această evaluare” a mai spus părintele Nicolae Rusu.

Comentarii Facebook


Știri recente