Curs de formatori în economie socială, la Lacu Sărat – județul Brăila

În stațiunea Lacu Sărat din județul Brăila au avut loc săptămâna aceasta cursurile de formare în cadrul proiectului „Promovarea în comunitate a economiei sociale”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și este derulat de Episcopia Sloboziei și Călărașilor, în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos și Fundația Școala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie – Filiala Ialomița, informează TRINITAS TV. În mijlocul cursanților, s-a aflat astăzi, 5 noiembrie, în cea de-a șasea zi a discuțiilor, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

„Acest parteneriat este pentru noi un model și un exemplu de implicare a două eparhii, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Este un model de simfonie și armonizare a centrelor eparhiale într-un tot organic. Este o mare șansă prezența oamenilor, a slujitorilor, a lucrătorilor sociali din toate eparhiile, foarte motivați, plini de experiență și plini de dorința de a-și îmbogăți experiența pentru a deveni formatori în protopopiate cu intenția de a ajuta în special parohiile sărace, prin știința de a ne ruga pentru pâine și pentru știința de împărți și a împărtăși această pâine”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

În programul de formare profesională pentru ocupația de formator în economie socială au participat cursanți din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, din Regiunea Sud Muntenia, și județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, din Regiunea Sud-Est, care se încadrează în grupul țintă declarat în proiect.

Competențele dobândite de participanți sunt certificate și recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Cei 45 de formatori vor deveni promotori ai economiei sociale în județele din care provin, urmând ca în anul care urmează să instruiască alte 650 de persoane.

Comentarii Facebook


Știri recente