Curs de formare pentru profesorii de Religie din județul Caraș-Severin

În perioada 16-19 noiembrie, Episcopia Caransebeșului, în colaborare cu Inspectoratul Județean Școlar Caraș-Severin și Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, organizează un curs de formare pentru toți profesorii de religie din județ. Deschiderea oficială a avut loc vineri, 16 noiembrie, în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului, în prezența pr. inspector Sorin Oțelariu, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

„Cei care sunt profesori știu că acest lucru nu este foarte ușor, uneori poate fi complicat, iar noi, cei care predăm religia sau ne ocupăm de pedagogia religioasă, de didactica religiei, știm că dificultățile sunt și mai mari. În mare parte aspectele de conținut ale educației religioase sunt revelate, sunt descoperite de Dumnezeu. Însă modalitatea în care acestea sunt transmise, în care ele formează valori la tinerele generații, sunt lucruri foarte dificile pentru că provocările sunt tot mai mari, societatea se îndreaptă spre o zonă în care este tot mai mult interesată de valori pe termen scurt, de consum exagerat, valori care se pot constitui în modele pentru cei tineri. Cu toate că acest lucru este greu, a preda religia este onorant și credem că răsplata va fi pe măsură pentru toți”, a arătat pr. Dorin Opriș în cuvântul său.

Cursul este ținut de specialiștii pr. Dorin Opriș și prof. Monica Opriș, durează trei zile și este împărțit în patru module în care vor fi prezentate diferite aspecte legate de curriculum, de cercetare pedagogică, de pedagogie modernă în context creștin, precum și de evaluare.

Comentarii Facebook


Știri recente