Curs de formare pentru profesorii de religie din județul Bihor

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în perioada 22-23 iunie 2012, la Inspectoratul Școlar Județean Bihor s-a desfășurat un curs de formare adresat profesorilor de religie ortodoxă din județul Bihor, după cum ne-a menționat Pr. prof. Florin Negruțiu. La curs au participat 30 de profesori de religie de la școli generale și licee, care se află în diferite etape de formare profesională.

Cursul a fost organizat prin Casa Corpului Didactic Bihor și a fost susținut de Pr. lect.univ.dr. Dorin Opriș și D-na prof. dr. Monica Opriș, formatori cu rezultate deosebite pe componenta cercetării pedagogice, a didacticii religiei și a curriculum-ului școlar pentru disciplina Religie.

Activitatea a reprezentat un prilej de familiarizare cu noul curriculum școlar propus pentru disciplina religie la toate nivelurile de școlaritate, precum și consolidarea strategiilor de predare și evaluare utilizate în noul context educațional.

Problematicile abordate au cuprins: curriculumul de religie, azi; modele pedagogice și filosofice europene cu impact asupra educatiei religioase; cercetarea de tip constatativ la disciplina religie și aspecte privind evaluarea la această disciplină de învățământ.

La finalul cursului, în urma etapei de evaluare, cursanții au obținut o adeverință prin care s-a certificat participarea la programul de formare.

În cadrul programului a fost elaborat un chestionar, care a reprezentat instrumentul pentru realizarea unei investigații referitoare la particularitatea predării disciplinei religie în context multicultural și pluriconfesional.

Cursul de formare răspunde nevoilor profesorilor de religie în contextul conturării unor modele pedagogice europene care au impact direct asupra educației religioase.

Comentarii Facebook


Știri recente