Curs de formare „Alege Școala!” la Mănăstirea Sf. Ana Rohia

La Mănăstirea Sf. Ana-Rohia a avut loc în perioada 26-27 aprilie 2012, cel de-al IX-lea Curs de formare organizat în cadrul Proiectului „Alege Școala!” pentru preoții din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, după cum ne informează Pr. Florin Stan, Formator – Proiectul „Alege Școala!”.

La acesta au participat 13 preoți și o profesoară de religie din Protopopiatul Carei. În cadrul cursului au fost prezentate mai multe teme privind pastorația și catehizarea tinerilor: locul și rolul copiilor în Biserică, modele misionar-catehetice în Biserica Ortodoxă contemporană, etapele de dezvoltare morală a copiilor și a tinerilor, modalități de cultivare a motivației creștine a copiilor și a tinerilor. De asemenea, au fost discutate și aspecte organizatorice privind taberele de vară, concursul de creație și activitățile catehetice pe care preoții cuprinși în proiect le desfășoară.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…