Curs de formare Alege Școala! la Mănăstirea Sf. Ana-Rohia

În 28-29 mai 2012 la Mănăstirea Sf. Ana-Rohia a avut loc cel de-al 10-lea Curs de formare organizat în cadrul Proiectului „Alege Școala!”, după cum ne-a precizat Pr. Florin Stan, Inspector eparhial – Biroul pentru catehizarea tineretului, Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

La acesta au participat 4 preoți din Protopopiatul Vișeu, 2 preoți din Protopopiatul Chioar, 5 preoți și o profesoară de religie din Protopopiatul Carei, precum și Pr. Emanuel Crainic de la Parohia Ortodoxă Română „Adormirea Maicii Domnului” din Noua Zeelandă.

În cadrul cursului au fost prezentate mai multe teme privind abandonul școlar (cauze și modalități de prevenție și corectare), precum și pastorația și catehizarea tinerilor: locul și rolul copiilor în Biserică, modele misionar-catehetice în Biserica Ortodoxă contemporană, etapele de dezvoltare morală a copiilor și a tinerilor, modalități de cultivare a motivației creștine a copiilor și a tinerilor. De asemenea, au fost discutate și aspecte organizatorice privind taberele de vară, concursul de creație și activitățile catehetice pe care preoții cuprinși în proiect le desfășoară.

Comentarii Facebook


Știri recente