Cupa ‘Zimbrul’ a debutat in aceasta dimineata la Pascani.

La Pascani a debutat in aceasta dimineata ce-a de-a II-a editie a Cupei ‘Zimbrul’. Competitia de mini-fotbal este organizata de Institutul Cultural-Misionar TRINITAS din Iasi in colaborare cu protopopiatele din Arhiepiscopia Iasilor. La acest turneu participa 8 echipe de cate 10 copii reprezentind Protopopiatele Iasi I si Iasi II, Pascani, Saveni, Botosani, Dorohoi, Roznov si Harlau, protopopiate de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iasilor.

Cele 8 echipe participante au fost impartite in doua grupe de cate 4 echipe. Meciurile se joaca pe terenul de sport al Scolii Ioan Cantacuzino Nr. 8 din apropierea Protopopiatului Pascani.

Pe parcursul zilei de astazi, fiecare formatie joaca cu celelalte 3 din grupa. Castigatoarele celor doua grupe isi vor disputa maine dimineata finala mare, in timp ce ocupantele locurilor doi din grupe vor juca finala mica.

Mentionam ca aceasta competitie, ‘Cupa Zimbrul’ are ca scop promovarea valorilor crestine prin imbinarea educatiei moral-religioase cu educatia pentru sport si sanatate, iar deviza intrecerii este ‘Anima sana in corpore sano’.

Rezultatele meciurilor disputate in prima parte a zilei le vom prezenta dupa ora 15.00, in cadrul emisiunii ‘Lumea in 240 de minute’.

Mai multe amanunte despre rezultate ne-a oferit dupa orele 15.00 Parintele Constantin Ciobanu: ‘La orele 15.00, meciurile se desfasoara in spirit fotbalistic extraordinar. Scorurile sunt destul de stranse. Pana la aceasta ora s-au dezbatut urmatoarele meciuri:

Grupa I:

– Protopopiatul Iasi I – Protopopiatul Saveni: 0 – 4

– Protopopiatul Iasi I – Protopopiatul Roznov: 0 – 7

– Protopopiatul Harlau – Protopopiatul Saveni: 5 – 1

– Protopopiatul Harlau – Protopopiatul Roznov: 1- 1

– Protopopiatul Saveni – Protopopiatul Roznov: 2 – 0

– Protopopiatul Iasi I – Protopopiatul Harlau: 0 -1

Grupa II:

– Protopopiatul Iasi II – Protopopiatul Botosani: 4 – 2

– Protopopiatul Iasi II – Protopopiatul Dorohoi: 2 – 2

– Protopopiatul Pascani – Protopopiatul Iasi II: 3 – 1.

– Protopopiatul Botosani – Protopopiatul Dorohoi: 3-0

– Protopopiatul Pascani – Protopopiatul Botosani: 8-1

– Protopopiatul Dorohoi – Protopopiatul Pascani: 0-1.

Meciurile se desfasoara in continuare sub acelasi fair-play si cu acelasi bun simt de care dau dovada atat pe teren, cat si in afara terenului, copii care sunt reprezentanti ai protopopiatelor din Arhiepiscopia Iasilor, precum si ceilalti participanti, copii, tineri si oameni in varsta, care s-au adunat pe terenul de sport al Scolii Ioan Cantacuzino – Pascani si care participa ca spectatori la acest eveniment sportiv.

Maine, in urma meciurilor disputate astazi, Clasamentul arata ca vor avea loc urmatoarele meciuri:

Finala Mica – orele 09.00:

Protopopiatul Saveni – Protopopiatul Iasi II

Finala Mare – orele 10.00:

Protopopiatul Pascani – Protopopiatul Harlau.

Premiile pentru Locurile II si III constau din produse ale Institutul Cultural-Misionar TRINITAS (carti, reviste si pliante editate de Editura TRINITAS), iar pentru Locul I, din Cupa Zimbrul, produse ale Institutului Cultural-Misionar TRINITAS si cate o minge de piele la fiecare participant.’

Comentarii Facebook


Știri recente