Cupa Parohiilor 2003 a debutat ieri in comuna Barnova

La Parohia Barnova, au debutat ieri manifestarile sportive din cadrul Cupei Parohiilor 2003, editia a doua. Evenimentul, organizat cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Parinte Mitropolit Daniel, reuneste peste 350 de copii si tineri, atat baieti, cat si fete, din diferite Parohii si Protopopiate, din judetele Iasi, Botosani si Neamt. De asemenea, au fost invitati copii din Franta si de la o fundatie patronata de un grup de italieni.

A doua editie a Cupei Parohiilor a debutat ieri in jurul orelor 12.00.

Aseara, in cadrul unei ceremonii speciale, Primaria Barnova a conferit titlul de cetatean de onoare a comunei Barnova Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si domnului presedinte al Consiliului Judetean Iasi Lucian Flaiser. Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel a fost reprezentat la aceasta ceremonie de Parintele Nicoloae Dascalu, consilier cultural al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, care a multumit pentru titlul de cetatean de onoare conferit Inalt Prea Sfintiei Sale. La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Lucian Flaiser, prezent la acest moment, s-a declarat placut surprins de diploma primita si l-a felicitat pe Prea Cucernicul Parinte Mihai Dorosinca, organizatorul Cupei Parohiilor, pentru initaitiva avuta.

Manifestarile au continuat aseara cu un concert de muzica religioasa sustinut de Corul Parohiei Barnova, condus de Daniela Dorosinca, urmat de un program de muzica populara oferit de Ansamblul folcloric ‘Hora’ al Palatului Copiilor Iasi si de o expozitie de icoane.

A doua zi competitionala a debutat la ora 08:00 cu ‘Rugaciunea de dimineata’, la care au participat toti copiii. Au urmat apoi confruntarile sportive pe discipline.

La sah, pana in acest moment conduc echipa din Parohia ‘Saveni’ si echipa care reprezinta Parohia din Iasi cu hramul ‘Intrarea Domnului in Ierusalim’. La ciclism, in proba de astazi, pe primele doua locuri s-au clasat copii de la Parohia ‘Barnova’, iar la baschet conduce detasat echipa care reprezinta Parohia din Iasi cu hramul ‘Sfantul Toma’.

La fotbal, in grupa dedicata copiilor sub 14 ani se cunosc deja finalistele. Se lupta pentru locurile I si II, prima si a doua echipa din Parohia ‘Roznov’. Locul III va fi ocupat de castigatoarea meciului dintre echipa care reprezinta Parohia din’Bivolari’ si echipa care reprezinta Parohia din Iasi cu hramul ‘Sfantul Lazar’. Cele doua partide se vor disputa maine dimineata. Cupa Parohiilor se va incheia maine cu decernarea premiilor cistigatorilor. Intrecerile sportive sunt transmise permanent in direct pe internet, la adresa parohiabarnova.iasi.astral.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…